HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 19., szombat

Rakott kel tejfölösen és reszelt sajttal

Rakott kel tejfölösen és reszelt sajttal

Hozzávalók :
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • hegyes csípős zöld paprika
  • paradicsom
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  •  köménymag
  • kakukk fű
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • chili szósz
  • tejföl
  • reszelt sajt (Trapista)
Elkészítés: 

A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darát húst. Kevergetem,  míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.
Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá még  tejfölt.

    1 megjegyzés: