HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 21., hétfő

Sült karaj karfiollal, póréhagymával és sült krumplival

Sült karaj karfiollal,  póréhagymával és sült krumplival

Hozzávalók :
  • 2 szelet sertéskaraj
  • egy kisebb karfiol
  • 3-4 db póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db krumpli
  • Vegeta
  • mustár
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • tarka bors
  • főző tejszín
  • fehérbor
Elkészítés:
A húst egy kicsit kiklopfolom, széleit bevagdosom, bedörzsölöm a fokhagymával, megszórom Vegetával, paprikával és borssal, meglocsolom olíva olajjal és beteszem a hűtőbe legalább egy napra.
Másnap a krumplit héjában megfőzöm, a rózsákra szedett brokkolit megpárolom, a feldarabolt póréhagymát megfőzöm.
A krumplit meghámozom, felszeletelem, s olíva olajban megsütöm, sózom, borsozom.
A brokkolit Vegetával ízesítem. A póréhagymát Vegetával, borssal fűszerezem, s keverek hozzá főzőtejszínt s egy kevés fehérbort.
A húst olajban kisütöm.
Tálaláskor a húst a tányérra helyezem, megszórom tarkaborssal, mellépakolom a brokkolit, a sült krumplit és a póréhagymát.

3 megjegyzés:

  1. Páratlan ízharmónia,a póréhagymát imádom, jó a fűszerezés.
    Üdv.Rita

    VálaszTörlés
  2. Hű nagyon finom lehet, szeretem a husit és a kelbimbót is. Még egy kis fokhagymát tettem volna a zöldséghez

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem is nagyon ízlene :)

    VálaszTörlés