HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 20., kedd

Brandys gyümölcsleves hidegen

Brandys gyümölcsleves hidegen

Hozzávalók :
  • 1 db alma                 
  • 1 db körte
  • 10 dkg meggy
  • citrom
  • 1 ek cukor
  • szegfűszeg
  • fahéjas porcukor
  • vaníliás cukor
  • 6 cl brandy
Elkészítés:

A meggyet kimagozom, az almát és a körtét negyedelem, magházát eltávolítom, felkockázom. A citrom héjából reszelek egy keveset.

Egy edénybe beleteszem a gyümölcsöket, fűszerezem., cukrozom, facsarok bele citromot, felöntöm vízzel, felrottyantom. Még öt percig főzöm, majd elzárom, s hagyom a tűzhelyen kihűlni. Beleöntöm a brandyt, hűtőbe teszem.

Hidegen fogyasztom.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.21.) Gasztro Top-jába:

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni, szuper receptek vannak itt nálad:)

    VálaszTörlés