HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 25., vasárnap

Baconba tekert kukorica grillezve

Baconba tekert kukorica grillezve

Hozzávalók :
  • 2  cső kukorica
  • 4 szelet bacon
  • 1 db paradicsom
  • mustár
  • chiliszósz
  • ketchup
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Elkészítés:
A kukoricáról a végét levágom, a felső leveleket és a bajszot eldobom. A megmaradt leveleket leszedem, a csöveket kettévágom. A levelek felével kibélelek egy lábast, ráhelyezem a kukoricákat, s levelekkel befedem. Feleresztem vízzel, sózom és felteszem főni. Forrástól számított 15 percig főzöm lassú tűzön, majd elzárom a tűzhelyt, s hőntartáson hagyom.

Amikor kihűlt,  bekenem mustárral, megszórom borssal, s betekerem beconszeletekkel. Grillserpenyőben, olajon pirítom 180 C fokon hűlégkeverésen 30 percig, majd grillfokozaton 200 C fokon további 15 percig..

Tálaláskor két darab kukoricát tányérra teszek, mellé szeletelt paradicsomot, ketchupot és chiliszószt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése