HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 18., vasárnap

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel, serpenyős sült tökkel és répával

Hozzávalók :
  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 rúd félkész knédli
  • 1 nagy répa
  • 1 kicsi tök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olíaj
  • chili szósz
Elkészítés:

A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.

Közben a  a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, s a sütőben 200 C fokon megsütöm.

A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem. A pörkölthöz öntök vörösbort.

Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése