HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 30., péntek

Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával

Hozzávalók :
  • 1 nagyobb sárgadinnye fele
  • 2 tk méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  •  1 gyűszűnyi gyömbér
  •  5 db mentalevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor (muskotályos)
  • 4 szelet pármai sonka
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kettévágom, magjait eltávolítom. Kivájok  12  gömb dinnyét, ezt félreteszem. A többit felvágom. Egy keverő edényben botmixerrel a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a  mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt, s a bort összekeverem. Visszateszem a hűtőbe.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a levest, beleteszem a sárgadinnyegömböket, a pármai sonkát tekercsben, s díszítem egy petrezselyemzölddel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése