HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 2., péntek

Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával, füstölt csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával, füstölt csípős kolbásszal

Hozzávalók:  


  • 30 dkg csontos tarja
  • 1/2 szál füstölt kolbász                   
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  •  kömény
  • liszt 
  • édes chili szósz
  • fokhagymás chiliszósz
  • hot chiliszósz
  • zsír
  • tejföl
  •  
    Elkészítés:


    A babot  egy éjszakára beáztatom.

    A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

    A tarját zsírban megsütöm, a végén beleteszem a kolbászkarikákat is., félreteszem.

    Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem  a zöldségeket, s  a babot, majd felöntöm vízzel,  fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a kolbászt,  s a tarját, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort.

    Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá  tejfölt, s díszítem egy egész chilivel, vágott újhagymazölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.

    Barna  kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.



     P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.08.05.) Gasztro Top-jába:

    2 megjegyzés:

    1. Ez a bableves nagyon finom lehet, bár én a vörösbort kihagynám belőle.
      Nem lesz tőle túl savas?

      VálaszTörlés
    2. A bor csak finom ízt ad neki, az alkohol elpárolog. Nem lesz savas tőle az étel.

      VálaszTörlés