HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. február 24., vasárnap

Vodkás exotikus gyümölcssaláta

Vodkás exotikus gyümölcssaláta

Hozzávalók:
  • 1/2 banán
  • 1/2 narancs
  • 1/4 vörös grapefruit
  • 1/2 citrom
  • 1/4 mango
  • 1/4 hurma (datolya szilva, kaki szilva, litchiparadicsom)
  • 2 szelet ananász
  • gránát alma
  • vodka 
Elkészítés:

A hozzávalókat megpucolom, szeletelem, beteszem egy üvegtálba, s felöntöm vodkával. Beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, s lehűljön a gyümölcssaláta.


Miután nagyon ízlett az előző saláta, újráztam, ezúttal tejszínhab nélkül, de sok vodkával.

3 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy veszek vodkát. Annyi mindenbe használod, hogy kedvet kaptam kipróbálni.

    VálaszTörlés
  2. Erről az újrázásról jut eszembe, érdemes lenne úgy kipróbálni, hogy egy serpenyőben a gyümölcsöket nyakon önteni egy kis cukros vodkával majd meggyújtani, vagyis ha jól tudom flambírozni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tudod, ez a flambírozás. Először cukrot kell karamellizálni, majd beletenni a gyümölcsöt, megsütni, s a végén alkohollal, pl. brandy, rum, vodka flambírozni. Vagyis a szeszt meggyújtani.
      Nagyon finom, csak egy baj van vele, a serpenyő utána másra nem igen használható.

      Törlés