Csőben sült tarja krumplival
Hozzávalók :- 50 dkg főtt tarja
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- chili paprika
- kolbászzsír
A hurka és kolbász sütése után megmaradt zsírt használtam fel. Nem csak takarékosságból, hanem isteni íze miatt is.
A krumplikat megfőztem héjában, majd megpucoltam, s belekarikáztam a serpenyőbe. Melléhelyeztem a tarját, a paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam őket, szórtam rá piros paprikát, lefedtem egy alufóliával, s behelyeztem a 180 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe. 30 perc után levettem a fóliát, meglocsoltam a zsírral a serpenyő tartalmát. 10 perc után újabb locsolás, majd átkapcsoltam grill fokozatra és 200 C fokra. 10 perc után újabb locsolás, majd 10 perc elteltével, lekapcsoltam a tűzhelyt.
Kis várakozás után tálaltam. A tányérra tettem egy szelet tarját, krumplit, egy fél paradicsomot, a paprikát és sült krumplit, valamint a húsra egy chilipaprikát. Isteni volt.Legalább is szombati ebédnek nem rossz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése