HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. február 10., vasárnap

Grillezett kolbász és zöldségek

Grillezett kolbász és zöldségek

Ma grilleztem. Igaz nem a kertben, s nem a grillkészüléken, hanem grillserpenyőben, de muszáj volt megtennem, mert nagyon ki vagyok éhezve rá, még akkor is, ha a napokban már készítettem hasonló ételt. Másrészt ki kellett használnom, hogy a feleségem Münchenben van a húgánál, s így nem kell hallgatnom a szemrehányásait, csípős megjegyzéseit, hogy már megint milyen büdöset csináltál.

 Hozzávalók :
  • 2 db sütnivaló kolbász
  • 4 db nagy krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagy zöld hegyes paprika
  • chili paprika
  • pecsenyezsír/ kolbászzsír
  • 2 szelet bacon szalonna
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • chili szósz
  • ecetes cékla
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s egy nagy serpenyőbe karikázom, melyben kolbászzsír és aprított baconszalonna van. Sózom, borozom. Elkezdem pirítani.

A grillserpenyőbe teszek kevés kolbászzsírt, majd belehelyezem a kolbászt,melyet bevagdaltam,  s a zöldségeket. Fűszerezem, locsolok rá zsírt, s bekapcsolom a tűzhelyt. Mindkét serpenyőt figyelemmel kísérem,  időnként megforgatom a benne lévőket. Amikor már minden szépen megsült, tálalok. A tányéron elhelyezem a grillezett kolbászt, zöldségeket, locsolok rá chili szószt, s rakok mellé ecetes céklát, melyet megszórok borssal és köménymaggal.









.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése