Grillezett kolbász és zöldségek
Ma grilleztem. Igaz nem a kertben, s nem a grillkészüléken, hanem grillserpenyőben, de muszáj volt megtennem, mert nagyon ki vagyok éhezve rá, még akkor is, ha a napokban már készítettem hasonló ételt. Másrészt ki kellett használnom, hogy a feleségem Münchenben van a húgánál, s így nem kell hallgatnom a szemrehányásait, csípős megjegyzéseit, hogy már megint milyen büdöset csináltál.Hozzávalók :
- 2 db sütnivaló kolbász
- 4 db nagy krumpli
- 1 fej hagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db nagy zöld hegyes paprika
- chili paprika
- pecsenyezsír/ kolbászzsír
- 2 szelet bacon szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- chili szósz
- ecetes cékla
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s egy nagy serpenyőbe karikázom, melyben kolbászzsír és aprított baconszalonna van. Sózom, borozom. Elkezdem pirítani.
A grillserpenyőbe teszek kevés kolbászzsírt, majd belehelyezem a kolbászt,melyet bevagdaltam, s a zöldségeket. Fűszerezem, locsolok rá zsírt, s bekapcsolom a tűzhelyt. Mindkét serpenyőt figyelemmel kísérem, időnként megforgatom a benne lévőket. Amikor már minden szépen megsült, tálalok. A tányéron elhelyezem a grillezett kolbászt, zöldségeket, locsolok rá chili szószt, s rakok mellé ecetes céklát, melyet megszórok borssal és köménymaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése