HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. február 5., kedd

Avokádós salátatál

Avokádós salátatál

Hozzávalók :
  • 1/2 avokádó
  • 1 szelet rozskenyér
  • saláta mix
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db tojás
  • citrom
  • extra szűz olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
Elkészítés: 

A tojást keményre megfőzöm. A saláta mixet egy tányérra elrendezem. Facsarok rá citromot, fűszerezem, locsolok rá olíva olajat. A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olíva olajat (lényegében egy bruschettát készítek). A kenyeret megkenem az avokádó húsával, amit előzőleg villával szétnyomkodtam. helyezek rá egy újhagyma darabot, mellé elrendezem a a félbevágott főt tojásokat, paradicsomot, újhagyma darabokat. Fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olíva olajat, s chili szószt.




1 megjegyzés: