Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon, céklával, krumplival együtt sütve
Hozzávalók :- 1 db véres hurka
- 1 db májas hurka
- 1 db kolbász
- 3 szelet füstölt szalonna
- 2 db cékla
- 4 db krumpli
- libazsír
- 1 üvegnyi savanyított káposzta
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- őrölt kömény
- fehérbor
A krumplikat előfőzöm. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát, bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.
Megpucolom a krumplikat, felvágom, s a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok. A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 C fokra melegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm. Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom. Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, s öntök rá fehérbort.
Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot.
Fehérborral fogyasztom.
Micsoda finomság! Sajnos Bp.nehéz minőségi hurkát,találni, de az is lehet,hogy én vagyok válogatós?
VálaszTörlésHúúúúúúúúúúú ez fincsi lehet, mondom én a férjem helyett, mert neki biztos ízlene, de az én gyomromnak túl nehéz. Nem mondom, hogy nem ennék belőle csak nagyon keveset.
VálaszTörlés