HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. február 17., vasárnap

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon, céklával, krumplival együtt sütve

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon, céklával, krumplival együtt sütve

Hozzávalók :
  • 1 db véres hurka
  • 1 db májas hurka
  • 1 db kolbász
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 2 db cékla
  • 4 db krumpli
  • libazsír
  • 1 üvegnyi savanyított káposzta
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • őrölt kömény
  • fehérbor
Elkészítés:

A krumplikat előfőzöm. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát,  bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.

Megpucolom a krumplikat, felvágom, s a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok. A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 C fokra melegített sütőbe, s légkeverésen 30 percig sütöm. Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom. Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, s öntök rá fehérbort.

Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot.

Fehérborral fogyasztom.






2 megjegyzés:

  1. Micsoda finomság! Sajnos Bp.nehéz minőségi hurkát,találni, de az is lehet,hogy én vagyok válogatós?

    VálaszTörlés
  2. Húúúúúúúúúúú ez fincsi lehet, mondom én a férjem helyett, mert neki biztos ízlene, de az én gyomromnak túl nehéz. Nem mondom, hogy nem ennék belőle csak nagyon keveset.

    VálaszTörlés