HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 25., péntek

Disznótoros nem hagyományosan

Disznótoros nem hagyományosan, baconös hagymás krumpliágyon paradicsommal, paprikával, gombával együtt sütve

Hagyományos recepteket már tettem fel, többet is:

Sült hurka és kolbász krumpliágyon, párolt vörösboros lila káposztával


Sült hurka és kolbász párolt vörösboros lila káposztával és krumpli pürével

Hurka, kolbász, baconos krumplival csőben sütve

Ezúttal egy kicsit eltérően sütöttem meg a hurkákat és a kolbászt.

Hozzávalók :

  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 6 db krumpli
  • 2 db vörös hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db nagyfejű csiperke gomba
  • szalonna
  • bacon szalonna
  • szalonna zsírja
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés: 

A krumplikat felteszem héjában főni. A hagymákat megpucolom, a paprikát és a paradicsomot kettévágom, az utóbbiból eltávolítom a középső szárvéget. A hurkákat és a kolbászt villával megszurkálom. A szalonnát darabolom.

Egy nyél nélküli serpenyőben  megsütöm a szalonnát. Erre rákarikázom a megpucolt krumplit, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, darabolt baconnel. Rákarikázom a hagymát, melyet szétszedek. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mellérakom a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket. Meglocsolom olajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Amikor megsültek, megfordítom, s tovább sütöm. A végén átállítom grill fokozatra és 190 C fokra.

Amikor kész, tálalom.




8 megjegyzés:

  1. A recept jó, és finom is lehet, de hol a fotó???

    VálaszTörlés
  2. Ez jó kérdés, hogy hol a fotó. Négyet is tettem fel, újra feltöltöm.

    VálaszTörlés
  3. Nos, újra itt vannak a képek. Remélem, most nem vesznek el.

    VálaszTörlés
  4. Ez finom lehetett, mi is szeretjük az ilyen ételt, különösen a férjem, és ahogy már láttad a blogomban készítünk mi magunk is hurkát, kolbászt. Ha elfogy a tél folyamán, akkor van egy jó helyünk ahol a mi ízlésünkkel teljesen megegyezőt tudunk vásárolni.

    VálaszTörlés
  5. Ha vidéken laknék, biztos készítenék hurkát, kolbászt. De itt (Budán) - főleg a véres, májas hurka - egy kicsit macerás lenne. A kolbászt még el tudnám képzelni, bár a feleségem biztos kiátkozna. S a magyarok nyilától, s a feleségem átkától ments meg Uram minket!

    VálaszTörlés
  6. Na, ugye! Így már egészen más! Klasszul néz ki.

    VálaszTörlés