HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 20., vasárnap

Currys kókusztejes sütőtökkrémleves sült baconnal és hagymakarikákkal

Currys kókusztejes sütőtökkrémleves sült baconnal és hagymakarikákkal

Hozzávalók

1 kicsi kanadai sütőtök
1 szál sárgarépa
1 db krumpli
2 db kisebb vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
5 dkg darabolt bacon
2 db chili paprika
1 kk curry
1 kkVegeta
őrölt fekete bors
0,5 dl kókusztej
0,5 dl főző tejszín
0,5 dl fehér bor
4 dl víz

Elkészítés:

A tököt kettévágom, magházát eltávolítom, a sütőben megsütöm.

A vörös hagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom. A sárgarépát, a krumplit és az egyik chilit is felvágom.

Egy serpenyőben a bacont kevés olíva olajon kisütőm, félreteszem. A zsiradékon a hagymákat megpirítom, majd félreteszem.  A répát és a krumplit is dinsztelem egy kis ideig, majd feleresztem vízzel, fűszerezem, hozzáadom a hagymákat (néhány vörös hagyma kivételével), a felvágott chilit és megfőzöm.

Amikor kész, hozzáadom a sült tök húsát, öntök hozzá bort, kókusz tejet és tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.

A levest tányérba merem, s díszítem sült hagyma karikákkal, baconnal és chili paprikával. Megszórom curryval.


2 megjegyzés:

  1. Úgy látom nagyon bejönnek Neked a sütőtökös levesek.

    VálaszTörlés
  2. Marika: Igen. Végtére is most van a szezonja. De még jönnek további receptek is. Tavasszal majd más jön.

    VálaszTörlés