HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 18., péntek

Forralt bor/Glühwein

Forralt bor/Glühwein

Még nem szoktam a hideget, s a kutyámmal való reggeli sétánál, amikor úgy fagypont tájékán van, még fázom, hiába süt a nap, s hiába téliesítettem a ruházatomat. Ráadásul ma minuszban volt, s a nap sem sütött. Jó egy óra elteltével valami melegre vágytam. Mi lenne jobb ennél, mint egy forralt bor.

Hozzávalók :                                                            
  • 2 dl vörösbor/édes Merlot
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál méz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • csillagánizs
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • narancs
  • brandy (elhagyható)
Elkészítés:

A bort egy bögrébe öntöm, beleteszem a cukrot, a mézet és a fűszereket, reszelek bele a citrom és narancs héjából, s facsarok bele levet is. Összekeverem, állni hagyom. Majd mikróban felforrósítom, de nem forralom, hogy a szesz ne illanjon el, s az aromája se gyengüljön, a bögrét díszítem narancshéjjal. Öntök bele egy kevés brandyt.

Természetesen több adagnál lehet egy edényben, tűzhelyen is elkészíteni az italt.

Egészségünkre! Reszkessetek bacik!

A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem nagyon bevált. Szerintem próbáljátok ki, főleg akik szeretik a csípőset.
A fotóhoz egy német készítmény palackját használtam fel, dekorációként. A Glühwein-ben a felírat szerint fahéj, szegfű, citrom és narancskivonat volt.



2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a forralt bort, főleg ilyen hidegben nagyon jól tud esni. Ha bármi dolog érdekel borokkal kapcsolatban, itt te is sok hasznos információt találsz http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés