Forralt bor/Glühwein
Még nem szoktam a hideget, s a kutyámmal való reggeli sétánál, amikor úgy fagypont tájékán van, még fázom, hiába süt a nap, s hiába téliesítettem a ruházatomat. Ráadásul ma minuszban volt, s a nap sem sütött. Jó egy óra elteltével valami melegre vágytam. Mi lenne jobb ennél, mint egy forralt bor.Hozzávalók :
- 2 dl vörösbor/édes Merlot
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál méz
- fahéj
- szegfűszeg
- szegfűbors
- csillagánizs
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- citrom
- narancs
- brandy (elhagyható)
A bort egy bögrébe öntöm, beleteszem a cukrot, a mézet és a fűszereket, reszelek bele a citrom és narancs héjából, s facsarok bele levet is. Összekeverem, állni hagyom. Majd mikróban felforrósítom, de nem forralom, hogy a szesz ne illanjon el, s az aromája se gyengüljön, a bögrét díszítem narancshéjjal. Öntök bele egy kevés brandyt.
Természetesen több adagnál lehet egy edényben, tűzhelyen is elkészíteni az italt.
Egészségünkre! Reszkessetek bacik!
A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem nagyon bevált. Szerintem próbáljátok ki, főleg akik szeretik a csípőset.
A fotóhoz egy német készítmény palackját használtam fel, dekorációként. A Glühwein-ben a felírat szerint fahéj, szegfű, citrom és narancskivonat volt.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésImádom a forralt bort, főleg ilyen hidegben nagyon jól tud esni. Ha bármi dolog érdekel borokkal kapcsolatban, itt te is sok hasznos információt találsz http://minu.me/-vinopedia
VálaszTörlés