HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 8., kedd

Sütőtökkrémleves gombapörkölttel

Sütőtökkrémleves gombapörkölttel

Hozzávalók :
  • 1 db kicsi kanadai tök
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • gombapörkölt
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • chili paprika
  • szerecsendió
  • pirított tökmag
  • tökmagolaj
Elkészítés:

A tököt,  a répát, a hagymákat, chili paprikát megpucolom, darabolom. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat, majd a zöldségeket. Felteszem őket főni Vegetás vízben, fűszerezem. Botmixerrel összekeverem. Tálalom, a tetejére teszek gombapörköltet. Megszórom pirított tökmaggal, s meglocsolom tökmagolajjal.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Őszintén mondom ezzel a sütőtökleves, meg sütőtökös süteményekkel úgy vagyok mint a zakuszkával. Azt sem ismertem egy ideig, meg ezt sem hogy levesbe és süteménybe sütőtök . Eddig csak sütőben sűlve ismertem az ízét.Lassan rászedem magam és valamilyen formában kipróbálom !

    VálaszTörlés
  2. Azannyát neki! A sütőtök leves és a gombapörkölt találkozása valami gasztro különlegesség, sose gondoltam volna rá, asszem kipróbálom!

    VálaszTörlés