Vörösboros gombapörkölt
Hozzávalók :- 25 dkg csiperke gomba
- 2 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 db paradicsom
- darabolt bacon szalonna
- olíva olaj
- só
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- vörösbor
A vörös hagymát és fokhagymát apróra vágom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben kevés olajon a bacont megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikákat, végül a gombát és a paradicsomot, fűszerezem. A végén locsolok rá egy kevés vörösbort.
Ez az étel önmagában - persze körítéssel - is finom, de én most különböző ételekhez fogom felhasználni.
Nagyon guszta! Szeretem nagyon a gombát. Most hétvégén én is húshoz tettem gombát és tejfölösen készítettem nagyon finom volt!Még nem tettem fel a blogra.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztos finom is. Én is szeretem a gombát, sokféle receptem van mert nem csak a gombapörkölt, töltött gomba készíthető belőle, hanem vannak még változatok gombára. A férjem viszont nem szereti annyira, ezért ritkábban készítem.
VálaszTörlésNagyon fincsi!! Kíváncsian várom a folytatást :)
VálaszTörlésEzt pont szeretem, de jó régen is ettem már!
VálaszTörlésHe-he! Egy múltheti bejegyzésemben jól mondtam, hogy nálad minden ételbe kell bor!
VálaszTörlésEgyszer talán megérjük, hogy külön főző bort is lehet kapni a boltokban, mint ahogy a tejszín is van főzésre külön.
És a gombát mi is nagyon szeretjük.