HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 26., szombat

Grog brandyvel

Grog brandyvel

Mostanában egyre inkább téliesre fordul az idő. A hőmérséklet már napközben is csak fagypont körül van, jó esetben. Reggel azonban igencsak zima van. Ilyenkor - kutyasétáltatás után - jól esik egy melegítő ital. A forralt bor mellett egyéb forró italok is vannak, például a grog.
A klasszikus grog a matrózok italából, rumból készül. De készíthetjük brandyből is.

Íme:

Hozzávalók :
  • 5 cl brandy
  • 1 tk méz
  • 3 db szárított alma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 1 db fahéj rúd
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Egy pohárba teszünk egy kanál mézet, öntünk rá forralt vizet. Összekeverjük. Teszünk bele aszalt almát, felöntjük brandyvel, szórunk rá őrölt citromhéjat, szegfűszeget, s fahéjt. Díszítjük egy fahéj rúddal.


5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fincsi, pedig én nem iszom semmi alkoholt, de ebbe belekóstolnék.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet az illata! Én megszagolnám a férjuram meginná!

    VálaszTörlés
  3. A karácsonyi vendéglátások környékén kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  4. Én is szívesen kipróbálnám :)!!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is már megkezdődött a hasonló italok időszaka, szeretjük nagyon. Grog még ugyan nem készült, de majd sorra kerül :)

    VálaszTörlés