Grog brandyvel
Mostanában egyre inkább téliesre fordul az idő. A hőmérséklet már napközben is csak fagypont körül van, jó esetben. Reggel azonban igencsak zima van. Ilyenkor - kutyasétáltatás után - jól esik egy melegítő ital. A forralt bor mellett egyéb forró italok is vannak, például a grog.A klasszikus grog a matrózok italából, rumból készül. De készíthetjük brandyből is.
Íme:
Hozzávalók :
- 5 cl brandy
- 1 tk méz
- 3 db szárított alma
- reszelt citromhéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt fahéj
- 1 db fahéj rúd
- 2 dl víz
Elkészítés:
Egy pohárba teszünk egy kanál mézet, öntünk rá forralt vizet. Összekeverjük. Teszünk bele aszalt almát, felöntjük brandyvel, szórunk rá őrölt citromhéjat, szegfűszeget, s fahéjt. Díszítjük egy fahéj rúddal.
Ez nagyon fincsi, pedig én nem iszom semmi alkoholt, de ebbe belekóstolnék.
VálaszTörlésNagyon finom lehet az illata! Én megszagolnám a férjuram meginná!
VálaszTörlésA karácsonyi vendéglátások környékén kipróbálom:)
VálaszTörlésÉn is szívesen kipróbálnám :)!!
VálaszTörlésNálunk is már megkezdődött a hasonló italok időszaka, szeretjük nagyon. Grog még ugyan nem készült, de majd sorra kerül :)
VálaszTörlés