HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 18., péntek

Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással

Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással

Hozzávalók :
  • 1 db kicsi kanadai tök
  • 1 db alma
  • 1 db krumpli
  • 1 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 szelet párizsi
  • főző tejszín
  • só 
  • 1 kocka zöldségleves
  • őrölt fehér bors
  • őrölt piros paprika
  • szerecsendió
  • vaj
  • olíva olaj
Elkészítés:

A tököt kettévágom, magházát eltávolítom, sütőben megsütöm.
A többi hozzávalót megpucolom, darabolom, vajon megdinsztelem. Öntök hozzá vizet, beleteszem a szétmorzsolt leveskockát, fűszerezem. Puhára főzöm, belekaparom a sült tököt. Néhány alma és krumpli darabot félreteszek, a többit botmixerrel összekeverem, öntök bele tejszínt.
Egy szelet párizsinak kikanyarítom a közepét, s egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. Megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, s beleütöm a tojást a lukba. Megsütöm, a végén lefedve. A krémlevest felrottyantom, egy tányérba merem, belerakom a félretett alma és krumpli darabokat, s középre helyezem a párizsit a tükörtojással. Szórok rá piros paprikát.



1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett, ezt még én is megenném nem úgy, mint a tenger gyümölcseit. Ötletes a tükörtojás készítésed. Értékelem a viszonylag kevés hozzávalót,mert tudod, "sokszor a kevés több."

    VálaszTörlés