Almás sütőtökkrémleves sült párizsival, tükörtojással
Hozzávalók :- 1 db kicsi kanadai tök
- 1 db alma
- 1 db krumpli
- 1 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 szelet párizsi
- főző tejszín
- só
- 1 kocka zöldségleves
- őrölt fehér bors
- őrölt piros paprika
- szerecsendió
- vaj
- olíva olaj
A tököt kettévágom, magházát eltávolítom, sütőben megsütöm.
A többi hozzávalót megpucolom, darabolom, vajon megdinsztelem. Öntök hozzá vizet, beleteszem a szétmorzsolt leveskockát, fűszerezem. Puhára főzöm, belekaparom a sült tököt. Néhány alma és krumpli darabot félreteszek, a többit botmixerrel összekeverem, öntök bele tejszínt.
Egy szelet párizsinak kikanyarítom a közepét, s egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. Megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, s beleütöm a tojást a lukba. Megsütöm, a végén lefedve. A krémlevest felrottyantom, egy tányérba merem, belerakom a félretett alma és krumpli darabokat, s középre helyezem a párizsit a tükörtojással. Szórok rá piros paprikát.
Finom lehetett, ezt még én is megenném nem úgy, mint a tenger gyümölcseit. Ötletes a tükörtojás készítésed. Értékelem a viszonylag kevés hozzávalót,mert tudod, "sokszor a kevés több."
VálaszTörlés