HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 17., csütörtök

Mediterrán saláta főtt tojással, paradicsomos sprotnival, reszelt sajttal

Mediterrán  saláta főtt tojással, paradicsomos sprotnival, reszelt füstölt sajttal


Hozzávalók :
  • 1/2 tasak vegyes saláta
  • 1 doboz paradicsomos sprotni
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • fekete olíva bogyó
  • chili paprikával töltött olíva bogyó
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • mézes alma ecet
  • extra szűz olíva olaj
  • bazsalikom levél
  • zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A tojást felteszem főni.

A salátát egy tányérra rakom, sózom, borsozom. Teszek rá olívabogyókat. Meglocsolom az ecettel és az olívaolajjal. Ráteszem a felszeletelt tojást és a sprotnit, vágok rá chili paprikát, s reszelek rá sajtot. Díszítem bazsalikom levéllel.

Fokhagymás bruschettával fogyasztom. (A zsemlét megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, s meglocsolom olíva olajjal. A megmaradt fokhagymát rávágom a salátára.)


2 megjegyzés: