Sült töltött gombafejek
Hozzávalók:
- 3 db nagy gomba fej
- 25 dkg sertés darált hús
- 1 db tojás
- fűszeres olívaolaj
- trappista sajt
- füstölt sajt
- Parmezan sajt
- 1 db zöld paprika
- 2 db chili paprika 4 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- kakukkfű
- petrezselymes fokhagymás fűszersó
- petrezselyem levél
- zeller levél
- burgonya
- lila hagyma
Elkészítés:
A hagymát megdinsztelem, a végén beledobom a darabolt fokhagymát is, majd a darált sertés húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem a keverőtálba, fűszerezem, hozzáadom a tojást, összekeverem.Egy nyél nélküli serpenyőbe beleteszem a gombákat (szár nélkül), megtöltöm a húsmasszával, beleteszem a paradicsomot és a paprikákat, meglocsolom olajjal,alufólíával lefedem, s 180 c fokos sütőben el kezdem sütni.
A burgonyát megfőzöm, szeletelem, s lila hagymával, petrezselyem és zeller levéllel, valamint petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel egy serpenyőben olajon megsütöm.
A gombákról bő fél óra után leveszem a fóliát, rászórom a reszelt sajtokat, s készre sütöm, amíg szépen megpirul. Amikor kész, tálalom.
Sütés előtt:
Sütés közben:
Nagyon-nagyon guszta, én pont hétvégén töltöttem gombát, de zöldfűszeres juhtúróval :)
VálaszTörlés