HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 11., szombat

Sült töltött gombafejek




Sült töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 3 db nagy gomba fej
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 1 db tojás
  • fűszeres olívaolaj
  • trappista sajt
  • füstölt sajt
  • Parmezan sajt
  • 1 db zöld paprika
  • 2 db chili paprika 4 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • petrezselymes fokhagymás fűszersó
  • petrezselyem levél
  • zeller levél
  • burgonya
  • lila hagyma

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem, a végén beledobom a darabolt fokhagymát is, majd a darált sertés húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem a keverőtálba, fűszerezem, hozzáadom a tojást, összekeverem.

Egy nyél nélküli serpenyőbe beleteszem a gombákat (szár nélkül), megtöltöm a húsmasszával, beleteszem a paradicsomot és a paprikákat, meglocsolom olajjal,alufólíával lefedem, s 180 c fokos sütőben el kezdem sütni.

A burgonyát megfőzöm, szeletelem, s lila hagymával, petrezselyem és zeller levéllel, valamint petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel egy serpenyőben olajon megsütöm.

A gombákról bő fél óra után leveszem a fóliát, rászórom a reszelt sajtokat, s készre sütöm, amíg szépen megpirul. Amikor kész, tálalom.

Sütés előtt:

Sütés közben:



1 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta, én pont hétvégén töltöttem gombát, de zöldfűszeres juhtúróval :)

    VálaszTörlés