Lecsó eltevés II. (csípős lecsó magamnak, tartósítószer nélkül)
A lecsót disznózsírral szoktam főzni, de most a libatepertő készítése után sok libazsír maradt, ezért ezt használtam fel. Ezt a lecsót csak magamnak főztem, mivel csak én szeretem a csípős, erős ételeket.
Hozzávalók:
- 6 kg bogyiszlói paprika
- 3 db hegyes erős zöldpaprika
- 3 db piros chilipaprika
- 3 kg paradicsom
- 2 kg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg libazsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A paprikákat és a vöröshagymát, fokhagymát szeletelem, a paradicsomot darabolom.Egy nagy lábosban megmelegítem a libazsírt, beleteszem előbb a hagymát, majd rövidesen a paprikákat. Végül jöhet a paradicsom, s a fűszerek és gyakori keverés mellett készre főzöm.
Még forrón, alaposan kimosott üvegekbe merem, s egy nagy tálba rakom, párnával, pléddel jól betakarom. Ha kihűltek, kiveszem őket a száraz dunsztból, s mehetnek a polcra (15 üveg lett).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése