Csirkefarhát leves
Egy fínom leves a család minden tagjának lépésről lépésre:Fő a csirkefarhát
Fő a csirkefarhát a nagy lábasban. Nos ezúttal nem én főzök, hanem a feleségem, Zseni kutyának, egy rövidszörű magyar vizslának. Ez a kedvence. Megbolondul érte. Ha a konzerv, vagy pláne a száraz kaját figyelemre sem méltatja, a farhátból még képes megenni egy nagy tállal.
De azért fő egy kisebb lábasban farhát, persze jól megtisztítva, bezöldségelve, fűszerezve, magamnak is. Cérnametélttel finom leves lesz belőle. Ezt én főzöm!
Hozzávalók:
- 3 csirkefarhát
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- Vegeta
- egész fekete bors
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- levestészta
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a hozzávalókat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész, leszedem a habot a tetejéről, majd készre főzöm. Főzök hozzá cérnametéltet, tálalom. Teszek még bele chilipaprikát és borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése