HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 19., vasárnap

Lecsós felsál


Lecsós sertésszelet felsálból

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertés felsál
  • liszt
  • zsír/olaj
  • füstölt szalonna
  • vöröshagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • chilipaprika
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • húsleves kocka
  • víz
  • burgonya
  • petrezselyem

Elkészítés:

A felsál szeleteket kiverjük (klopfoljuk), mindkét oldalát sózzuk, lisztbe mártjuk. Serpenyőben zsírt/olajat hevítünk, s elősütjük a szeleteket, majd áttesszük egy lábasba.

A serpenyő zsírjában félig megsütjük a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, s aranysárgára pirítjuk, elkeverjük benne a piros paprikát, s felengedjük vízzel. Teszünk bele húsleveskockát (vagy ha van húsleves alaplevet öntünk rá a víz helyett), fokhagymát, sózzuk, felforraljuk, majd ráöntjük az elősütött hús szeletekre, s fedővel letakarva, mérsékelt tűzön pároljuk.

Külön edényekben elkészítjük a lecsót, s a sós vízben főtt petrezselymes krumplit.

Amikor a hús és a lecsó majdnem kész, a hús mellé tesszük a lecsót, s együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a lecsós hús mellé adjuk a zsírban egy kicsit megpirított petrezselymes krumplit, vagy ha valaki jobban szereti, az ehet hozzá párolt rizst is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése