Lecsós sertésszelet felsálból
Hozzávalók:
- 2 szelet sertés felsál
- liszt
- zsír/olaj
- füstölt szalonna
- vöröshagyma
- paprika
- paradicsom
- fokhagyma
- chilipaprika
- só
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- húsleves kocka
- víz
- burgonya
- petrezselyem
Elkészítés:
A felsál szeleteket kiverjük (klopfoljuk), mindkét oldalát sózzuk, lisztbe mártjuk. Serpenyőben zsírt/olajat hevítünk, s elősütjük a szeleteket, majd áttesszük egy lábasba.A serpenyő zsírjában félig megsütjük a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, s aranysárgára pirítjuk, elkeverjük benne a piros paprikát, s felengedjük vízzel. Teszünk bele húsleveskockát (vagy ha van húsleves alaplevet öntünk rá a víz helyett), fokhagymát, sózzuk, felforraljuk, majd ráöntjük az elősütött hús szeletekre, s fedővel letakarva, mérsékelt tűzön pároljuk.
Külön edényekben elkészítjük a lecsót, s a sós vízben főtt petrezselymes krumplit.
Amikor a hús és a lecsó majdnem kész, a hús mellé tesszük a lecsót, s együtt készre pároljuk.
Tálaláskor a lecsós hús mellé adjuk a zsírban egy kicsit megpirított petrezselymes krumplit, vagy ha valaki jobban szereti, az ehet hozzá párolt rizst is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése