Tepsiben sült rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- ételízesítő
- köménymag
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- ételízesítő
- petrezselyem
- paprika
- paradicsom
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- tejföl
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát és a darát húst. Kevergetem míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesitő, bors, paprika, kevés szerecsendió. Jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel.
Előremelegített sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélül aranybarnára grillezem.
Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése