HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 3., péntek

Tepsiben sült rakott kelkáposzta


Tepsiben sült rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • ételízesítő
  • köménymag
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • paprika
  • paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • tejföl

Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát és a darát húst. Kevergetem míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesitő, bors, paprika, kevés szerecsendió. Jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel.

Előremelegített sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélül aranybarnára grillezem.

Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése