HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 4., szombat

Halászléfőző verseny, Gazdagrét 2010

Halászlé főző verseny, XI. ker. (Újbuda) Gazdagrét 2010

Idén is megrendezték a halászlé főző versenyt. Minden eddiginél többen - 95-en - neveztek. A területet, a halat és a tűzi fát Újbuda önkormányzata biztosította. A szemerkélő eső ellenére számos érdeklődő jött ki megtekinteni a versenyzőket és megkóstolni a halászlét, melyet - kedvezményesen - 500 Ft-ért kínáltak adagonként egy profi vendéglátóipari cégnél (gondolom némi támogatássál). Idén, ellentétben a korábbi évekkel, nem volt mennyiségi korlátozás. Sokan nem csak a helyszínen fogyasztották a finom étket, de kis dobozokban több adagot is vittek haza.

Ahogy elnéztem, a látogatok zöme nyugdíjas korosztályú volt, s nem a fiatalabb korosztályból, s a felső tízezerből tevődött össze. Láttam ott politikusokat is, a FIDESZ sátránál például ingyen is osztottak halászlét néhány szerencsésnek (választások előtt ez jó PR fogás), de ott volt az LMP főpolgármester jelöltje is. Na ja, végtére is kampány időszakában élünk. A rendező az MSZP-s polgármesteri hivatal volt.

No de ez a blog nem a politikáról, hanem a gasztronomiáról szól. Néhány (mobiltelefonos) felvétel a helyszínről. Elnézést a gyenge minőségért! Bár ahogy elnézem, nem is annyira rosszak, jóllehet nem profi minőségűek.


Sajnos a versenyzők produkcióit nem volt alkalmam megkóstolni, egyrészt mert ott tartózkodásom alatt még nem készültek el a remekművek, másrészt, mindenhol baráti társaságok voltak, s a hívatlan vendéget nem biztos, hogy megkínálták volna. Az eredményhirdetést pedig a szemerkélő eső miatt nem vártam meg.
No de, talán majd jövőre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése