Húsleves pulykanyakból
Hozzávalók:
- 5-6 db pulykanyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- zellerlevél
- 1 db kelkáposztalevél
- Vegeta
- egész fekete bors
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- levestészta
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a hozzávalókat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész, leszedem a habot a tetejéről, majd készre főzöm. Főzök hozzá cérnametéltet, tálalom. Teszek még bele chilipaprikát és borsot.Megjegyzés:
A fénykép a második adagnál készült, amikor a zöldségek java már elfogyott. Sorry. Tényleg benne volt minden. Ha legközelebb megint ezt főzök, már az első adagnál fényképezgetek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése