Lecsó eltevés I. (családnak)
A lecsót disznózsírral szoktam főzni, de most a libatepertő készítése után sok libazsír maradt, ezért ezt használtam fel. Ezt a lecsót a családomnak főztem, magamnak külön főzök extra erősen, s tartósítószer nélkül.
Hozzávalók:
- 6 kg paprika
- 3 kg paradicsom
- 2 kg vöröshagyma
- 1 kg libazsír
- só
- nátriumbenzoát
Elkészítés:
A paprikát szeletelem, a vöröshagymát kockára vágom, a paradicsomot darabolom.
Egy nagy lábosban megmelegítem a libazsírt, beleteszem a hozzávalókat, sózom és gyakori keverés mellett készre főzöm. Keverek bele 2 teáskanál nátriumbenzoátot.
Még forrón, alaposan kimosott üvegekbe merem, s egy nagy tálba rakom, párnával, pléddel jól betakarom. Ha kihűltek,kiveszem őket a száraz dunsztból, s mehetnek a polcra (11 üveg lett).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése