Párizsi borjúborda vegyes körettel
A rántott borjúborda, akár bécsi, vagy párizsi, szokásos körete sült krumpli, pomes frites, esetleg párolt rizs, s citrom. Én most szakítottam a hagyománnyal.
Hozzávalók:
- 2 szelet borjúborda
- 1 db nagy gombafej champinon)
- 1 db paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 db burgonya
- mexikói vegyes zöldségmix
- liszt
- tojás
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy serpenyőben megpárolom a mexikói zöldségmixet, félreteszem. A serpenyőbe olajat teszek, s megsütöm benne a zöldségeket.A borjúbordákat kiklopfolom, sózom, borsozom, megmártom lisztben, majd tojásban, forró olajban megsütöm.
A zöldségekhez hozzáteszem a mexikói zöldségmixet.
Tálalok, a tányérra helyezem a borjú szeletet, s a zöldségeket. A húsra teszek egy félszelet citromot, s petrezselymet.
Nagyon guszta
VálaszTörlés