HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 9., csütörtök

Párizsi borjúborda


Párizsi borjúborda vegyes körettel

A rántott borjúborda, akár bécsi, vagy párizsi, szokásos körete sült krumpli, pomes frites, esetleg párolt rizs, s citrom. Én most szakítottam a hagyománnyal.

Hozzávalók:

  • 2 szelet borjúborda
  • 1 db nagy gombafej champinon)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • mexikói vegyes zöldségmix
  • liszt
  • tojás
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Egy serpenyőben megpárolom a mexikói zöldségmixet, félreteszem. A serpenyőbe olajat teszek, s megsütöm benne a zöldségeket.
A borjúbordákat kiklopfolom, sózom, borsozom, megmártom lisztben, majd tojásban, forró olajban megsütöm.
A zöldségekhez hozzáteszem a mexikói zöldségmixet.
Tálalok, a tányérra helyezem a borjú szeletet, s a zöldségeket. A húsra teszek egy félszelet citromot, s petrezselymet.




1 megjegyzés: