HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 26., vasárnap

Rántott tengeri hal



Tengeri hal (Pangasyus) rántva

Hozzávalók:

  • 1 zacskó mélyhűtött hal
  • bors
  • citrom
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • olaj
  • krumpli
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • francia saláta

Elkészítés:

A haldarabokat sózom, borsozom, csöppentek rá citromot és kis időre félreteszem a hűtőbe. Közben héjában megfőzöm a krumplit, megpucolom, karikázom, s egy serpenyőben sült füstölt szalonnán megpirítom. Szórok rá vágott petrezselyem és zellerlevelet.
Bő olajban megsütöm a bepanírozott halszeleteket, tálalom. A tányérra teszek 3 db halszeletet, mellé petrezselymes krumplit és az előző nap készített francia salátát, a halra pedig 1 szelet citromot. Egy jó rizling passzol hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése