Tengeri hal (Pangasyus) rántva
Hozzávalók:
- 1 zacskó mélyhűtött hal
- só
- bors
- citrom
- liszt
- tojás
- prézli
- olaj
- krumpli
- petrezselyem
- zellerlevél
- francia saláta
Elkészítés:
A haldarabokat sózom, borsozom, csöppentek rá citromot és kis időre félreteszem a hűtőbe. Közben héjában megfőzöm a krumplit, megpucolom, karikázom, s egy serpenyőben sült füstölt szalonnán megpirítom. Szórok rá vágott petrezselyem és zellerlevelet.Bő olajban megsütöm a bepanírozott halszeleteket, tálalom. A tányérra teszek 3 db halszeletet, mellé petrezselymes krumplit és az előző nap készített francia salátát, a halra pedig 1 szelet citromot. Egy jó rizling passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése