Brandys mazsolás rizskoch szilvalekvárral
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs,
- 1 liter tej
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- mazsola
- brandy
- só
- cukor
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- szilvalekvár
- vaj
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a brandybe. A tejet felforralom a vízzel együtt, beleteszem a rizst és a mazsolát, megsózom, megfőzöm.A tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal kikeverem, a fehérjét habbá verem.
Amikor megfőtt a rizs hozzáadom a vajat, a tojássárgáját, majd hozzákeverem a fehérje habját.
Egy kivajazott tepsibe teszem a masszát (Aki akarja, szórhat rá zsemlemorzsát), és aranybarnára sütöm.
Tálaláskor teszek rá szilvalekvárt, barna és fehér cukor keveréket, s meglocsolom brandyvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése