HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 7., kedd

Brandys mazsolás rizskoch szilvalekvárral



Brandys mazsolás rizskoch szilvalekvárral

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs,
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • mazsola
  • brandy
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • szilvalekvár
  • vaj

Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a brandybe. A tejet felforralom a vízzel együtt, beleteszem a rizst és a mazsolát, megsózom, megfőzöm.
A tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal kikeverem, a fehérjét habbá verem.
Amikor megfőtt a rizs hozzáadom a vajat, a tojássárgáját, majd hozzákeverem a fehérje habját.
Egy kivajazott tepsibe teszem a masszát (Aki akarja, szórhat rá zsemlemorzsát), és aranybarnára sütöm.
Tálaláskor teszek rá szilvalekvárt, barna és fehér cukor keveréket, s meglocsolom brandyvel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése