HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 19., péntek

Töltött gombafejek rántva, baconos sült krumplival

Töltött gombafejek rántva, baconos, petrezselymes sült krumplival, tartárral

Hozzávalók:

  • 4 db nagyfejű csiperke gomba
  • 1 db sertésmájkonzerv
  • 1 db tojás
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • reszelt sajt (Trapista)
  • petrezselyem
  • citrom szelet
  • 10 db krumpli
  • bacon
  • füstölt szalonna
a panírhoz:
  • liszt
  • 4 db tojás
  • reszelt sajt
  • őrölt fekete bors
  • Vegeta
  • petrezselyem
  • prézli
a tartárhoz
  • majonéz
  • tejföl
  • őrölt fekete bors
  • citromlé
  • mustár
  • porcukor, vagy édesítőszer

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzöm, megpucolom, karikákra vágom.

A gombafejeket megtisztítom, közepét kivágom. Az aprókat beleteszem egy tálba, adok hozzá 1 db tojást, a sertésmájkrémet, Vegetát, borsot, paprikát, aprított petrezselymet, reszelek bele sajtot. Összekeverem, beletöltöm a gombafejekbe.
A gombákat meghempergetem a lisztben, majd a 4 db felvert tojásban, melybe sajtot reszeltem, s végül a prézliben. Az utóbbi kettőt megismétlem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a gombafejeket.

Egy másik serpenyőben kevés olajjal megpirítom a kockázott bacont és a füstölt szalonnát, rádobom a krumplit, megpirítom, a végén rávágom a petrezselymet.

Elkészítem a tartárt: egy pohárban összekeverem a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, cukrot és borsot.

A gombafejeket és a krumplit is készre sütöm, tálalom. A tányérra teszek 2 db gombafejet, mellé a sült krumplit, díszítem citrom szelettel és petrezselyemmel, s teszek rá tartárt.

Jól behűtött sörrel fogyasztom.




1 megjegyzés: