Sütőtök-alma leves
Hozzávalók:![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxbIWUOKxtT0ilpnEY5n2qaL0BG1VHaSu5uF4S6hFwAkF19ritZGK63neIfk3CYqv6b0XxVc4GFmg15rFpOrVNG1HnX97jpSXz0CoOCsqhx0g2k44NSxm7MfggoqK1vwhI5p2D5kOOQhw/s320/s%25C3%25BCt%25C3%25B6t%25C3%25B6kalmaleves.JPG)
- 1db kisebb Hokaido-tök
- 2 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 2 db kicsi alma
- hagyma
- vaj
- Curry
- őrölt fehér bors
- Cayenne bors
- 1/2 l erőleves, vagy leveskocka
Elkészítés:
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom. Az almákat negyedelem, magját eltávolítom, vékony szeletekre vágom. A burgonyát és répát megtisztítom, s feldarabolom.A hagymát finomra aprítom.Egy lábasban vajat hevítek, a hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Curry-val és Cayenne borssal ízesítem. Röviden dinsztelem, s felöntöm az erőlevessel (vagy öntök hozzá 1/2 liter vizet, s adok hozzá 1 db leveskockát). Hozzáadom a tököt, burgonyát, répát, s az almát. Sózom és felfőzöm. Lefedve kb. 5 percig főzöm. Kiveszek belőle egy kanállal néhány tök, burgonya darabot, és almaszeletet. A levest készre főzöm, majd botkeverővel pürésítem.
Tálaláskor a levesbe beleteszem a félretett tök, burgonya, répa darabokat és alma szeleteket, és Cayenne borssal alaposan megszórom.
Izgalmas, finom lehet. Még sosem ettem
VálaszTörlés