HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 10., szerda

Brokkolikrémleves sajttal, pirított kenyérrel


Brokkoli krémleves sajttal, pirított

kenyérrel


Hozzávalók:


  • 1 db kisebb brokkoli
  • 4-5 száll újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • húsleveskocka
  • vaj
  • tej
  • tejszín
  • őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • curry
  • trapista sajt
  • szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
Elkészítés:

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az összevágott krumplit, feleresztjük vízzel, s beletesszük a leveskockát. Mikor a krumpli félig megfőtt, rátesszük a rózsákra szedett kelbimbót. Megfőzzük. A levesbe keverünk kevés tejet és tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval. Botmixerrel összekeverjük. Még egyszer összerottyantjuk.
A levesbe teszünk kockára vágott sajtót, micróban felforrósítjuk. A kenyérpirítóban megpirítunk egy szelet toast kenyeret, kockára vágjuk, s beletesszük a levesbe. Megszórjuk őrölt fekete borssal és currival.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése