Sült sertés tarja petrezselymes sült krumplival és párolt csírával![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcd1BVqAU8UIZlgMEFMdMRQndyRAu7taxJ6jHZlKWOZaPZsD0CwUEFfCRalgXqNc6Y4v3qD7AOHOgW8mw3SU8SJ1EUjBE9O7H-ShO36BdOwNwRSVSo7KuVPnKZGRM4QVt8H5Uf3D7QwZA/s320/sert%C3%A9starja.JPG)
Hozzávalók:
- 2 szelet hús
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma
- olíva olaj
- burgonya
- csíra
- szója szósz
- curry
- petrezselyem
- paradicsom
- hegyes paprika
Elkészítés:
A húst egy kicsit kiklopfolom, széleit bevagdosom, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, egy tálba helyezem, öntök rá olívaolajat, teszek rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe.Néhány óra múlva olajon mindkét oldalán megsütöm.
A krumplit megfőzöm, megpucolom, felvágom., s olajban megpirítom. Sózom, teszek rá petrezselymet.
A csirát megpárolom, sózom, borsozom, megszórom curryval, s öntök rá szója szószt.
Tálaláskor a tányérra teszem a húst és a köretet, paradicsommal, paprikával díszítem.
Sosem készítettem még párolt csírát...
VálaszTörlés