HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 25., csütörtök

Húsos rakott káposzta csőben sütve

Húsos rakott káposzta csőben sütve


Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 pohár rizs
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • babérlevél
  • chili paprika
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 3 db paradicsom
  • reszelt sajt (trapista és füstölt)
  • tejföl
  • petrezselyem

Elkészítés:

A savanyított káposztát kicsavarom, félreteszem.

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal kevergetem húst kifehéredésig, hozzáadom a fokhagymát. Beleteszem egy keverőtálba.

A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá Vegetát, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Hozzáadom a keverő tálhoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a hús és rizs keverékének a felét, ráteszem a káposztát, s 2-3 db babérlevelet, és a felvágott chili paprikát, majd a hús és rizs keverék másik felét. A 3 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával. Lefedem egy fóliával , s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, s légkeverő funkcióban 45 percig sütöm.

Leszedem a fóliát és készre sütöm grill fokozaton.

Tálaláskor teszek rá 1 kanál tejfölt, s díszítem petrezselyem levelekkel.

3 megjegyzés: