HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 24., szerda

Tepsis zöldséges rakott karajjal

Tepsis zöldséges rakott, karajjal

Hozzávalók:

  • 2 szelet karaj
  • olívaolaj
  • liszt
  • vaj
  • 3-4 db burgonya
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagyfejű csiperke gomba
  • mustár
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • kakukfű
  • tejföl
  • reszelt trapista sajt
  • reszelt füstölt sajt
  • Parmezan
  • prézli

Elkészítés:

Előző este, vagy reggel a hús széleit bevágom, gyengén klopfolom, sózom, borsózom, vékonyan bekenem mustárral, megszórom őrölt piros paprikával. Egy üvegedénybe helyezem, s öntök rá egy kevés olajat, beteszem a hűtőbe.
A burgonyát és a répát félig megfőzöm, megpucolom, karikákra vágom. A gombát is feldarabolom. A hagymát felszeletelem. A rizst félig megfőzöm.

A hús szeleteket lisztbe forgatom, egy serpenyőben mindkét oldalán megsütöm, de csak annyira, hogy szép aranybarnák legyenek.

Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, s rétegesen rápakolok 1 sor rizst, erre kerül a karikázott hagyma, majd a kisebb darabokra vágott húst terítem el rajta, majd újabb rizs következik, végül a burgonya. Erre jön a gomba, a répa és a paradicsom. Minden réteget sózok, borsozok. Ráöntök 1 pohár tejfölt, megszórom oreganoval, kakukkfűvel. Meghintem a reszelt sajttal és prézlivel. Letakarom alufóliával, s 180 C fokos sütőben legalább 40-45 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát és kb. 10 percig grillezem.
Tálaláskor egy adagot a tányérra helyezek, s teszek mellé párolt lila káposztát. A zöldséges rakottat megszórom Parmezan-nal.


1 megjegyzés: