HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 3., szerda

Először fizettek a világon hatszámjegyű összeget egy üveg whiskyért



Az alábbi írást a DELUXE oldalon találtam:


MTI

Először fizettek a világon hatszámjegyű összeget - fontban számítva - egy üveg whiskyért: a Dalmore szeszfőzde 64 éves Trinitas nevű nedűje százezer fontért (31 millió forint) kelt el.

Rögtön két palackot adtak el a ritka italból, amely nem véletlenül kapta a Trinitas nevet, hiszen mindössze három üvegnyi készült belőle. Egy amerikai és egy brit whiskykedvelő vette meg a két palackot, a harmadikat pedig a londoni Whisky Show-n dobják piacra október végén.

pursuitist.com
Ott lötyög hatmillió forint

Szakértők szerint ha poharanként adták volna el a ritka nedűt exkluzív éttermekben vagy klubokban, egy féldecinyi adag 20 ezer fontba (6,2 millió forintba) kerülhetett volna.

A Trinitas az egyik legritkább és legöregebb whisky a világon. A Dalmore cégnek a skót felföldi Cromarty Firth partján fekvő szeszfőzdéjében érlelik már több mint 140 éve.



Megjegyzés:

Ha belegondolok, hogy egyetlen pohár áráért 1.000-1.500 palack jó minőségű whisky kapható, vagy egy már "tűrhető" autó! És egy palack árából már egy takaros kis ház is megvehető! Őrület!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése