HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 17., kedd

Fánk jam-mel

Fánk jam-mel

Feleségem barátnője küldött kostolót az általa sütött fánkból.

Lehet, hogy frissen sütve finom volt, de nekem nem volt túl jó tapasztalatom vele.

Miután hideg volt, amikor megérkezett, betettem a mikróba. Majd az egyikre ananász, a másikra meggy jam-et pakoltam, s megszórtam vanilíás cukorral. Még az első csak-csak élvezhető volt, de miután kihűlt, a második már betonná keményedett, s miután nem akartam, hogy a fogaim beletörjenek, borral áztattam a számban, s így tudtam legyűrni

Nálunk a fánksütés reménytelen, a nejem rögtön elkezdene sipitózni, hogy bűdös van.

Úgyhogy a frissen sült finom fánkról, sajna, le kell mondanom.

Nos a kostoló:



8 megjegyzés:

  1. Az első képen még guszta! A másodikon már túlságosan megmelegítetted, de szerintem csak azért hogy lehessen áztatni?:-))
    Olyankor süssél fánkot meglepetésként mikor nincs otthon a feleséged! Sütés után pedig kiszellőztetsz!

    VálaszTörlés
  2. Fura a feleséged, de mindenkinek van valami,amit nem szeret. Ő is szokott főzni egyébként vagy csak te?

    VálaszTörlés
  3. A fánk sütésére sok mindent lehet mondani, de azt, hogy büdös van biztos, hogy nem. Ez egy sütemény féle, meleg kelt tészta, hogy lenne tőle büdös? Legfeljebb az olaj ha túl forró, akkor lehet égett szag, de azt ki lehet küszöbölni, a közbeni szellőztetéssel, - és nem kell túlhevíteni az olajt. Én palacsintát is úgy sütök - a páraelszívó ellenére is - hogy kicsit nyitva van az ablak télen is.

    VálaszTörlés
  4. Éva: a fánkokat csak egyszer melegítettem. (Nem is értem, miért melegítettem volna kétszer 1 1/2 db kicsi fánkot?) A két fotó néhány másodpercen belül készült.
    trollanyú: a feleségem rendszeresen főz magának, egy öregúrnak, a kutyának, s ha itthon van, a lányunknak. Időnként oda is égeti. De, ha ő főz, az természetesen nem bűdös, pl. a hagymás ételek, fokhagymás spenót főzelék, vagy a kutyának a csirkefarhát sem. Már sokszor mentettem meg az általa főzött, sütött ételt, hogy ránéztem, s ha kellett lekapcsoltam a tűzhelyt.
    Lívia: én mindig (télen is) nyított ablak mellett főzök. A konyhaajtót bezárom, a teraszra nyíló ajtót pedig kinyítom az étkező-nappaliban. A szagelszívót nem tudom bekapcsolni, mert a nejem a csővet kidobta, a nyílást pedig elzárta. Jött a hideg! Ami persze úgy képtelenség, ahogy kell, hiszen a szűrő rétegen (aktív szén) a levegő befelé nem jön. Kifelé is csak akkor megy, ha a ventillátor be van kapcsolva.

    VálaszTörlés
  5. Engem nem érdekelne a sipítózás!.... A szalagos fánk mindig sikert arat! :-)

    VálaszTörlés
  6. margit2: Te könnyen beszélsz, nem Te élsz 39 éve a feleségemmel. Engem sem érdekelne több ezer kilométerre, ahol nem tud utánam jönni, s végre élhetném a saját életemet.

    VálaszTörlés
  7. Szegény Hobbychef! Nem lehet egy egyszerű eset a feleséged! Jobba a békesség, de azért ne hagyd magad nagyon elnyomni ;)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Hobbychef!
    A válás téma még nem került elő????Mert úgy néz ki, a szerelem teljesen elmúlt!!!Bocsánat de nem bírtam kihagyni,én ugyanis remekül szórakozom a bejegyzéseiden!!!!Remélem nem baj!! Köszi!!!Az élet csupa vidámság!!!

    VálaszTörlés