Chilis, currys csirkecomb rozmaringos sült krumplival és zölségekkel
Bár a chili és a curry kedvelt az indiai konyhában, ez nem kifejezetten indiai étel.
Hozzávalók
- 2 db csirkecomb
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 db kisebb brokkoli
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 szál kisebb póréhagyma
- 1 szál angol zeller
- 4 db csiperke gomba
- rozmaring ág
- kakukkfű
- só
- bors
- curry
- őrölt chili paprika
- chili paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- petrezselyem
- olíva olaj
- chili szósz
Elkészítés:
A csirkét sózom, borsozom, megszórom chili porral, curryval, beteszem egy edénybe, öntök rá olajat, s néhány napig ebben a pácban tartom.
A sütés napján a krumplit, répát, brokkolit megfőzöm. Egy serpenyőbe teszem a bepácolt combokat, mellé a szeletelt krumplit, répát, hagymákat, gombát, fűszerezem, a krumplira teszek rozmaringot, s párolom, ill. megsütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, s mellé zöldségeket. A krumplira szórok petrezselyem zöldet, a combra teszek egy chili paprikát, s locsolok rá chili szószt.
Ezt is elfogadtam volna ebédre!
VálaszTörlésImádom a sült csirkecombot...Nagyon guszta:)
VálaszTörlésHűűű, nagyon jól néz ki:) Biztosan isteni finom volt:)
VálaszTörlésIsteni lehetett!! Megéheztem, ahogy a képet megláttam!!
VálaszTörlésGuszta, színte kínáltatja magát ! Nagyon finom lehetett !
VálaszTörlés