HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 30., hétfő

Vörösboros resztelt borjúmáj, sós krumplival

Vörösboros resztelt borjúmáj, sós krumplival

Hozzávalók :
  • 40 dkg borjúmáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 gerezd  tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
  • 3 db hegyes csípős paprika
  • 3 db paradicsom
  • 5-6 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • füstölt szalonna
  • vörös bor
Elkészítés:

A májat csíkokra szeletelem, a paprikából és paradicsomból elteszek néhány szeletet. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot és a füstölt szalonnát kockára  vágom.
A krumplit meghámozom, s sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörös bort, fedő alatt párolom. Amikor kész, negsózom.
A krumplit apróra töröm, borsozom.
Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból. A májra szórok paprikát, a krumplira petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket. Az egészet díszítem paradicsom, paprika szeletekkel, s fokhagymával.


4 megjegyzés:

  1. Naagyon finom lehetett :)!! Még sose ettem borjúmájat!!

    VálaszTörlés
  2. Borjúmájat még nem ettem, de gondolom hasonlít vagy esetleg markánsabb az íze mint a disznómáj? Guszta, szívesen ellenőrizném hogy mennyire hasonlít az íze a disznómájra!:)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik a hozzáadott kis füstölt szalonna és a tálalás az utolsó bekezdésben leírtakkal :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretjük a resztelt májat. A füstölt szalonna csak előnyére válik!:)

    VálaszTörlés