Vörösboros resztelt borjúmáj, sós krumplival
Hozzávalók :- 40 dkg borjúmáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
- 3 db hegyes csípős paprika
- 3 db paradicsom
- 5-6 db krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majoránna
- petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
- olíva olaj
- füstölt szalonna
- vörös bor
A májat csíkokra szeletelem, a paprikából és paradicsomból elteszek néhány szeletet. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot és a füstölt szalonnát kockára vágom.
A krumplit meghámozom, s sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörös bort, fedő alatt párolom. Amikor kész, negsózom.
A krumplit apróra töröm, borsozom.
Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból. A májra szórok paprikát, a krumplira petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket. Az egészet díszítem paradicsom, paprika szeletekkel, s fokhagymával.
Naagyon finom lehetett :)!! Még sose ettem borjúmájat!!
VálaszTörlésBorjúmájat még nem ettem, de gondolom hasonlít vagy esetleg markánsabb az íze mint a disznómáj? Guszta, szívesen ellenőrizném hogy mennyire hasonlít az íze a disznómájra!:)
VálaszTörlésTetszik a hozzáadott kis füstölt szalonna és a tálalás az utolsó bekezdésben leírtakkal :)
VálaszTörlésSzeretjük a resztelt májat. A füstölt szalonna csak előnyére válik!:)
VálaszTörlés