HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 31., kedd

Kelkáposztaleves sok zöldséggel, libaszívvel

Kelkáposztaleves sok zöldséggel, libaszívvel


Akár Márton napra is kiváló.

Hozzávalók :

  • 0,5 fej kelkáposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 db karalábé
  • 0,5 db kicsi zeller
  • 1 pohár zöldborsó
  • 1 db krumpli
  • 20 dkg libaszív
  • 1 szál fodros petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • olíva olaj

Elkészítés:

A zöldségeket szeletelem, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom. A kelkáposztát tépdesem.

A hozzávalókat kevés olíva olajon megdinsztelem, fűszerezem, felöntöm vízzel, és készre főzöm.

Tálaláskor teszek rá chili paprikát és fodros petrezselyem zöldet.


7 megjegyzés:

  1. Ez aztán jó zöldséges! Szinte egytálétel jellegű finom és tartalmas leves lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Endre! Csak egy gyors hozzászólást írok. Ismét benne van a Mindmegette recepttárban.Gratulálok! Ha nem jelezték volna, akkor most én szólok :-) Szép estét! Boldog Kukta :-)

    VálaszTörlés
  3. Jó tartalmas leves, akár egytálételnek is megfelel :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom, tartalmas leves! De honnan a libaszív?

    VálaszTörlés
  5. Kedves Ági!
    Ezúton is gratulálok, a hírt pedig köszönöm. "Természetesen" nem tájékoztatott a Recepttár szerkesztősége.

    VálaszTörlés
  6. Maria, Jutka: egytál étel volt. Ha levest - pláne ha ilyen tartalmas - eszem, akkor már nincs második fogás. Aktív külkeres koromban több fogásos repi ebédeket, vacsorákat ettem végig. Ma már képtelen lennék rá. Karácsonykor is csak úgy tudom megenni a halászlét és a rántott halat, ha "zóna" mennyiséget szedek magamnak. A sütemény viszont már nem megy le.

    VálaszTörlés