Karfiolleves csipetkével, tejfölösen
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 db sárgarépa
- 2 db húsleves kocka
- petrezselyem
- fodros petrezselyemzöld
- chili paprika
- bors
- tej
- tejföl
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
- vaj
- liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- liszt
- tojás
- só
- tej
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, s díszítem egy fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.
P.S. Mielőtt valaki belémkötne: a helyesírás ellenőrző a "karfiolleves"-t helytelennek minősítette, de én maradtam az egybeírásnál. Mellesleg a neten a receptek felénél egybe van írva az étel , a másik felénél 2 szóba. Már több alkalommal is raktam fel különböző karfiolból készített levest, akkor külön írtam, de szerintem egybeírva a helyes.
De jó kis recept! Vadászom a leves recepteket, valahogy mostanában alig találok olyat, amit lenne kedvem megfőzni. Ez tökéletes lesz holnapra!
VálaszTörlésA helyesírás ellenőrző nem mindig helyes!!! De ez a karfiolleves kedvemre való!
VálaszTörlés