HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 30., hétfő

Karfiolleves csipetkével tejfölösen

Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db húsleves kocka
  • petrezselyem
  • fodros petrezselyemzöld
  • chili paprika
  • bors
  • tej
  • tejföl
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
A rántáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
A csipetkéhez:
  • liszt
  • tojás
  • tej

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, s díszítem egy fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.


P.S. Mielőtt valaki belémkötne: a helyesírás ellenőrző a "karfiolleves"-t helytelennek minősítette, de én maradtam az egybeírásnál. Mellesleg  a neten a receptek felénél egybe van írva az étel , a másik felénél 2 szóba. Már több alkalommal is raktam fel különböző karfiolból készített levest, akkor külön írtam, de szerintem egybeírva a helyes.

2 megjegyzés:

  1. De jó kis recept! Vadászom a leves recepteket, valahogy mostanában alig találok olyat, amit lenne kedvem megfőzni. Ez tökéletes lesz holnapra!

    VálaszTörlés
  2. A helyesírás ellenőrző nem mindig helyes!!! De ez a karfiolleves kedvemre való!

    VálaszTörlés