HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 4., szerda

Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

Hozzávalók :
  • savanyú káposzta
  • csülök
  • 2 pár bőrös virsli
  • citrom
  • olíva olaj
  • liszt
  • tejföl
  • füstölt húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • chili paprika
  • liszt
  • fehér bor
Elkészítés:

A káposztát és a csülköt  felteszem bő vízben főni, fűszerezem.
Amikor a csülök már megpuhult egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem. Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehér bort, és keverek bele tejfölt. Tálaláskor még teszek középre egy kanál tejfölt és chili paprikát.




4 megjegyzés:

  1. Egy tál forró korhelylevest elfogadnék! Igaz a chili paprika nélkül, azt nem szeretem. Egyébként boldog új évet, idén még nem jártam itt!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen látlak egy tányérra. Kivételesen neked chili paprika nélkúl. Bár szerintem fontos tartozéka a levesnek.
    A jókívánságodat köszönöm, neked is BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Ezt megkóstolnám. Erdélyben is szoktunk korhelylevest készíteni, de az kicsivel másabb, ráadásul vidékenként is vannak apró eltérések. A Szatmárnémeti környékiek korhelylevese hasonlít kísértetiesen a Te levesedhez, mi a Székelyföldön füstölt kolbásszal főzzük és a tányér aljába frissen reszelt tormát teszünk tálaláskor. De adtál egy jó tippet, hogy mit főzzek közelebbről. :)

    VálaszTörlés
  4. Még soha nem főztem korhelylevest, de a Tiéd nagyon tetszik, szerintem a családnak is tetszene, jó csípősen. Én is kihagynék belőle azonban egy dolgot, a fehér bort. Úgy gondolom anélkül is igazán finom lehet.

    VálaszTörlés