Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel
Hozzávalók :- savanyú káposzta
- csülök
- 2 pár bőrös virsli
- citrom
- olíva olaj
- liszt
- tejföl
- füstölt húsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- chili paprika
- liszt
- fehér bor
A káposztát és a csülköt felteszem bő vízben főni, fűszerezem.
Amikor a csülök már megpuhult egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem. Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehér bort, és keverek bele tejfölt. Tálaláskor még teszek középre egy kanál tejfölt és chili paprikát.
Egy tál forró korhelylevest elfogadnék! Igaz a chili paprika nélkül, azt nem szeretem. Egyébként boldog új évet, idén még nem jártam itt!
VálaszTörlésSzívesen látlak egy tányérra. Kivételesen neked chili paprika nélkúl. Bár szerintem fontos tartozéka a levesnek.
VálaszTörlésA jókívánságodat köszönöm, neked is BUÉK!
Ezt megkóstolnám. Erdélyben is szoktunk korhelylevest készíteni, de az kicsivel másabb, ráadásul vidékenként is vannak apró eltérések. A Szatmárnémeti környékiek korhelylevese hasonlít kísértetiesen a Te levesedhez, mi a Székelyföldön füstölt kolbásszal főzzük és a tányér aljába frissen reszelt tormát teszünk tálaláskor. De adtál egy jó tippet, hogy mit főzzek közelebbről. :)
VálaszTörlésMég soha nem főztem korhelylevest, de a Tiéd nagyon tetszik, szerintem a családnak is tetszene, jó csípősen. Én is kihagynék belőle azonban egy dolgot, a fehér bort. Úgy gondolom anélkül is igazán finom lehet.
VálaszTörlés