HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 17., kedd

Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini

Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini

Hozzávalók :

  • 1 tasak gombás tortellini   
  • olíva olaj
  • póré hagyma
  • póréhagyma zöldje
  • petrezselyem zöld
  • bazsalikom levél
  • tej
  • trapista sajt
  • márványsajt
  • capri bogyó
  • mogyoró
  • chili paprika
  • őrölt fehér bors
  • örölt fekete bors fokhagymával
  • oregano
  • fehér bor
Elkészítés:

A póréhagymát karikára, a póréhagyma zöldjét, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mogyorót apróra vágom A trapistát lereszelem, a chilit karikára vágom.
A tortellinit sós, olajos vízben felteszem fözni.
Egy serpenyőben, melybe kevés olajat tettem, megdinsztelem a zöldségeket és a póréhagymát, öntök hozzá tejet, s beleteszem a reszelt trapistát, a capri bogyót, s apróra vágott mogyorót, a chilit,  fűszerezem, öntök bele fehér bort, s addig tartom a tűzön, állandó keverés mellett, míg egy lágy, krémes szószt nem kapok.

Tálaláskor a tányéra rakom a tortellinit, rápakolom a szószt, rámorzsolom a márványsajtot, s díszítem bazsalikom levéllel.





1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta:) Azt hittem a tortellinit is te készítetted, mert én most készülök rá. De jó ötlet a gombás is.

    VálaszTörlés