Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini
Hozzávalók :- 1 tasak gombás tortellini
- olíva olaj
- póré hagyma
- póréhagyma zöldje
- petrezselyem zöld
- bazsalikom levél
- tej
- trapista sajt
- márványsajt
- capri bogyó
- mogyoró
- chili paprika
- só
- őrölt fehér bors
- örölt fekete bors fokhagymával
- oregano
- fehér bor
A póréhagymát karikára, a póréhagyma zöldjét, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mogyorót apróra vágom A trapistát lereszelem, a chilit karikára vágom.
A tortellinit sós, olajos vízben felteszem fözni.
Egy serpenyőben, melybe kevés olajat tettem, megdinsztelem a zöldségeket és a póréhagymát, öntök hozzá tejet, s beleteszem a reszelt trapistát, a capri bogyót, s apróra vágott mogyorót, a chilit, fűszerezem, öntök bele fehér bort, s addig tartom a tűzön, állandó keverés mellett, míg egy lágy, krémes szószt nem kapok.
Tálaláskor a tányéra rakom a tortellinit, rápakolom a szószt, rámorzsolom a márványsajtot, s díszítem bazsalikom levéllel.
Nagyon guszta:) Azt hittem a tortellinit is te készítetted, mert én most készülök rá. De jó ötlet a gombás is.
VálaszTörlés