Tejes, tejfölös lencseleves virslivel
Hozzávalók :- 1!2 bögre lencse
- 1 db vörös hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szelet zeller
- babér levél
- 1 pár virsli
- tej
- tejföl
- olíva olaj
- zöldségleves kocka
- füstölt sonka kocka
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- citrom
- liszt
A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vízet. Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom..
Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és teszek rá tejfölt, s egy szelet citromkarikát..
Nagyon szeretjük a lencselevest mi is. Nagyon guszta lett.
VálaszTörlésNálunk is most fogyott el, most főztem először, de nagyon megszerettük, marad a menüben:)
VálaszTörlés