HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 26., csütörtök

Hurka és kolbász velesült kakukkfűves, rozmaringos krumplival, savanyított káposztával, fehérborral nemesítve

Hurka és kolbász velesült kakukkfűves, rozmaringos krumplival, savanyított káposztával, fehérborral nemesítve

Hozzávalók :

  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 bögre savanyított káposzta
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olíva olaj
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, egy serpenyőbe, melybe olíva olajat locsoltam,  beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfűvet és rozmaringot, ráhelyezem körbe a villával megszurkált hurkákat és kolbászt. A közepébe rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Locsolok rá olívaolajat. Beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sőbe. Majd, amikor az egyik oldala megsűlt, megfordítom a hurkákat és a kolbászt, s locsolok rájuk és a káposztára fehérbort. Készresűtöm, majd tálalom.




A sütést nyított ablakok mellett csináltam, s a befejezés után még 2 óráig nyítva hagytam, mégis, amikor megjött 3 órával később, szentségelt, hogy mi ez a bűz, nyította az ablakokat, s még jó ideig dohogott. Az ablakok  most is tárva nyítva vannak. Amikor ő főzte a kutyának a szívet és a mellcsontokat, az illatos volt. A türelmem már nagyon fogytán van, azt hiszem a következő kutyaétel adagot kiöntöm a szemétbe. Szerencsétlen kutya egyébként már 3 napja hány, ez a zsíros kaja nyilván megfekszi a gyomrát. De hiába mondom a nejemnek, hogy nem kellene ezt csinálni. Ráadásul a kutya mindig akkor hány, amikor nincs itthon, s én takaríthatok. Már a gutaütés kerülget.

4 megjegyzés: