Hurka és kolbász velesült kakukkfűves, rozmaringos krumplival, savanyított káposztával, fehérborral nemesítve
Hozzávalók :- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 1 db sütnivaló kolbász
- 4 db krumpli
- 1 bögre savanyított káposzta
- kakukkfű
- rozmaring
- olíva olaj
- fehérbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, egy serpenyőbe, melybe olíva olajat locsoltam, beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfűvet és rozmaringot, ráhelyezem körbe a villával megszurkált hurkákat és kolbászt. A közepébe rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Locsolok rá olívaolajat. Beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sőbe. Majd, amikor az egyik oldala megsűlt, megfordítom a hurkákat és a kolbászt, s locsolok rájuk és a káposztára fehérbort. Készresűtöm, majd tálalom.
A sütést nyított ablakok mellett csináltam, s a befejezés után még 2 óráig nyítva hagytam, mégis, amikor megjött 3 órával később, szentségelt, hogy mi ez a bűz, nyította az ablakokat, s még jó ideig dohogott. Az ablakok most is tárva nyítva vannak. Amikor ő főzte a kutyának a szívet és a mellcsontokat, az illatos volt. A türelmem már nagyon fogytán van, azt hiszem a következő kutyaétel adagot kiöntöm a szemétbe. Szerencsétlen kutya egyébként már 3 napja hány, ez a zsíros kaja nyilván megfekszi a gyomrát. De hiába mondom a nejemnek, hogy nem kellene ezt csinálni. Ráadásul a kutya mindig akkor hány, amikor nincs itthon, s én takaríthatok. Már a gutaütés kerülget.
Nagyon guszta, nagyon finom is lehet, de biztos nem túl egészséges.....:)
VálaszTörlés... de finom!!!!
VálaszTörlésIsteni lehetett!
VálaszTörlésHát ez étvágygerjesztő!:))
VálaszTörlés