Fácán
A feleségem a napokban kapott két szép fácánt, kitette a teraszra egy nylonzsákban. Mondtam neki, hogy fel kellene akasztani a lábuknál fogva, mível hűvös, szellős helyen kell néhány napig tartani, aztán szárazon megkopasztani. Nem hallgatott rám. Továbbra is a zsákban voltak a madarak.A fényképezéshez kivettem őket, aztán visszaraktam. Ma viszont már nem voltak a teraszon. Fogalmam sincs, hogy mi történt velük. Lehet, hogy kidobta őket? Csak nem volt ilyen bolond! Bár én még soha nem kopasztottam fácánt, s nem is főztem, de inkább megcsináltam volna. Finom leves készülhetett volna belőle, a combját, mellét meg meglehetett volna sütni. A fiatal fácánt töltve is meg lehet sütni. Volt alkalmam többször is enni, isteni!
Nagyon finom levest lehet készíteni belőle, nagyon szeretjük.
VálaszTörlésHa kidobta, bizony kár érte, mert tényleg isteni levest lehet főzni belőle. De a combja a fácánnak is olyan, mint a pulykának, olyan megcsontosodott inak vannak benne, (egyszer majdnem megfulladtam egy ilyen csonttól)
VálaszTörlésSzerintem ne is igen akarj pucolni, mert baromi nehéz. Tépődik le a bőre a tollal együtt. Ja, fel kéne akasztani, nem igazán tesz neki jót a zacsi. Azért, ha majd kukacok kezdenek mocorogni örülni fog az asszony! Lesz nagy sipítozás. Még jó, hogy most jön a hideg...
VálaszTörlésCsak meg kéne kérdezni a feleségedtől, hogy mit csinált vele, hová tette?
VálaszTörlésMa megkérdeztem a feleségem, hogy mi történt a fácánokkal. Tovább ajándékozta, az illető megsütötte. Nekünk még kóstolót sem adott. Bravó.
VálaszTörlésÉn is megsütöttem volna. Egy ilyen innyencséget kidobni. Dehát a feleségem gondolatvilágát már nem tudom követni.
Ma mexikói rizsestálat készítettem sólt csirkecombbal, s előlészítettem egy mustáros currys csirkecombot is, de ezen ételek bármilyen finomak si, mégsem érnek fel a fácánnal.