HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. július 31., kedd

Trippe alla triestiana con vino rosso e parmegiano - Vörösboros, csülkös pacalleves parmezánnal, trieszti módra

Trippe alla triestiana con vino rosso e parmegiano - Vörösboros, csülkös pacalleves trieszti módra


A pacal kedvelői szerint a pacal hungaricum. Nos, a marhagyomrot nem csak Európa, de a világ számos országában is kedvelik és fogyasztják. Ráadásul a pörkölt mellett más formában is. Pacalt már többféle verzióban tettem fel, de leves még nem volt. Ezúttal egy olasz verzió készült.

Hozzávalók:


  • 50 dkg mosott és előfőzött pacal
  • 15 dkg előfőzött füstölt sertéscsülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • őrölt csípős paprika
  • durván őrölt chili
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 tk chiliszósz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 db babérlevél
  • 2 db burgonya
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a krumplit megpucolom, feldarabolom. A paprikát és a répát  felszeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A sajtot lereszelem.

A pacalt csíkokra, a csülköt kockára vágom.

Egy edényben a hagymákat az olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, sózom, borsozom, megszórom paprikával, öntök rá egy kevés vizet. Beleteszem a paradicsompürét és a chiliszószt, megkavarom. Ráteszem a pacalt, a csülköt, a babérlevelet.

Néhány perc után felöntöm vízzel, s addig főzöm, míg már csaknem puha. Ekkor beleteszem a krumplit és a répát, s tovább főzöm.

Amikor már minden puha, beleöntöm a bort.

Tálaláskor szedek a tányérba levest, megszórom parmezán sajttal és teszek rá egy chilit.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése